Nieuws

15 mei 2011

Een zwembad in Purmerend, vroeg ons onlangs of wij met behulp van raamfolie een oplossing konden bieden. Het probleem was met name de verblindende schittering van de zon op het wateroppervlak, waardoor gevaarlijke situaties dreigden te ontstaan. Ook de instralende zonnewarmte werd als erg hinderlijkervaren. Kortom: een lichtprobleem en een warmteprobeleem.

Aangezien wij dergelijke problemen reeds eerder hadden opgelost in het zwembad De Koploper in Lelystad, was onze conclusie snel getrokken. Hier moest een zonwerende glasfolie worden toegepast, met een hoge lichtwering. Het enige waar wij rekening mee moesten houden was dat er HR++ glas in de sponningen zat. Dat betekende dat de licht- en warmtewerende raamfolie aan de buitenzijde moest worden geplakt om een optimaal effect te verkrijgen en thermische breuk van het glas te voorkomen.

Gezien de uitstraling en de kleurstelling van het gebouw hebben wij een bronskleurige zonwerende buitenfolie, type GSW RB-10/E, voorgesteld. Onze monteurs hebben deze op vakkundige wijze aangebracht. Het was een lastige klus, met steigers e.d., maar we hebben het geklaard en het resultaat is wonderschoon en effectief.

Het zwembad blij met de oplossing voor hun probleem, en wij blij dat wij van dienst konden zijn met onze raamfolie.

 

    GSW respecteert jouw Privacy