Nieuws

26 apr 2011

Bovenlichten van sporthallen en gymzalen


Vaak veroorzaakt een laaghangende zon, in voor- en najaar, verblinding tijdens de sportbeoefening in gymzalen en sporthallen. Met name bij sporten als basketbal, badminton en volleybal, waarbij de sporter vaak omhoog moet kijken, kan de zon een nadelige invloed uitoefenen op het resultaat van en plezier in het spel.
Een oplossing voor dit probleem wordt gevonden door de hooggelegen ramen te voorzien van glasfolie. Door middel van zo’n folie kan de lichtscherpte van de zon teruggebracht worden tot 5% van zijn eigenlijke intensiteit. In combinatie met een zonreflecterende laag kan de toegepaste raamfolie ook de intredende zonnewarmte tegenhouden. Hierdoor gaat de temperatuur in de hal omlaag.
Het voordeel hiervan is dat het minder snel benauwd wordt en dat sporters en publiek zich prettiger voelen in de op die wijze gecreĆ«erde omgeving. De toepassing van zo’n lichtreducerende folie is direct meetbaar en lost een naar probleem op, tegen een geringe investering.

Voor verdere informatie over dit onderwerp of de toepassing van andere soorten vensterfolie, staat een team van specialisten te allen tijde beschikbaar. Ook de montage van raamfolies wordt met de meeste zorg en vakmanschap uitgevoerd.

    GSW respecteert jouw Privacy